Custom-built Housing

Case Study

File.41

Nakae Dental Clinic

This was a rebuilding of a dental clinic well known by locals in Hayama town. Many of the patients have been regulars since the days of the predecessor of the current dentist, who has taken over from her father the practice and the good will of the clinic.
The picture window, the most characteristic part of the old dental clinic, was carried over into the facade of the new design.
The former building, which has seen better years, was transformed into a building incorporating living quarters and a state-of-the-art dental clinic, adopting a mixed-structure with an emphasis on earthquake resistance. The result is a medical space that is safe and secure.

An impressive facade with the distinctive large fixed window.

2 photos to left) The Waiting Room area is a bright open-plan space. The chandelier is inherited from the former clinic.

Below) The curved counter lends a gentle feeling to the reception area.

The Director's Room features classical interior that gives the room a relaxed feeling.

The stripped staircase helps bring in airflow and light.

Above) The medical examination space is equipped with hygienic state-of-the-art facilities.

A chic looking dressing room.